Rouwboeket

Een rouwboeket is een prachtige, volle bos bloemen, vaak afgerond met een rouwlint. Deze bloemen bieden een liefdevolle toevoeging aan een uitvaartceremonie. Zo kunnen ze dienen als bedekking van de kist of als aandenken voor de aanwezigen. Het is een mooi gebaar om een bloem op de kist te leggen bij het laatste afscheid.

Mogelijkheden van een rouwboeket

Je hebt diverse mogelijkheden bij het kiezen van een rouwboeket. Je kunt een boeket bestellen bij een bloemist, of zelf een samenstellen uit eigen tuin. Een bloemist kan verschillende stijlen rouwboeketten creëren, waaraan je een persoonlijke touch kunt geven met bloemen uit eigen tuin. Na het maken van je keuze kun je de bloemist vragen het boeket te bezorgen bij de uitvaartlocatie.

Bestellen van een rouwboeket

Er zijn verschillende soorten rouwarrangementen mogelijk, zoals een rouwboeket, rouwkrans, of kistbedekking. Als de overledene hield van tuinieren, kun je een boeket maken met bloemen uit eigen tuin. Dit is ook een mooi gebaar om aan gasten mee te geven. Wanneer Prijsbewuste Uitvaart de uitvaart verzorgt, regelen we de bloemen voor je. De uitvaartverzorger laat je vooraf de mogelijkheden zien en zorgt voor de bezorging op locatie.

Rouwboeket op de rouwkaart

Soms worden op de rouwkaart de favoriete bloemen van de overledene vermeld. Het is respectvol om hier rekening mee te houden. Er kan ook een voorkeur zijn uitgesproken voor een donatie aan een goed doel in plaats van bloemen.

Kosten van een rouwboeket

De kosten van rouwboeketten variëren. Rode rozen zijn een veelvoorkomende keuze, maar ook witte, gele en champagnekleurige rozen zijn populair. Onze uitvaartverzorger biedt een overzicht van de mogelijkheden en geschatte kosten.

Verschillende soorten rouwboeketten

Er zijn diverse soorten rouwboeketten en -stukken beschikbaar, zoals het traditionele rouwboeket, rouwkrans, biedermeier en rouwdruppel. De uitvaartverzorger kan je meer vertellen over de opties en je helpen bij het maken van een keuze die past bij jouw wensen en die van de overledene.

Rouwboeket

Een rouwboeket is een elegante bos bloemen, vaak gebonden met een lint. Witte rozen zijn een populaire keuze, bekend om hun pure schoonheid en sereniteit.

Rouwkrans

Rouwkransen zijn er in diverse vormen, zoals een hart of cirkel, en worden vaak gebruikt bij herdenkingen of naast de kist als een laatste groet.

Biedermeier

Een biedermeier is een ronde, bloemrijke schikking die een compacte halve bol vormt. Hierin worden vaak seizoensgebonden bloemen gebruikt, maar u kunt ook zelf bloemen kiezen.

Rouwdruppel

De rouwdruppel is een druppelvormige bloemschikking, ideaal om op de kist te leggen of ernaast te plaatsen. Deze schikking blijft lang mooi en biedt een sierlijke uitstraling.

Meest gekozen rouwbloemen

De keuze in rouwbloemen is breed, variërend van witte en rode rozen tot orchideeën, veldbloemen, zonnebloemen, gerbera’s, anjers, natuurboeketten en lelies. Elke bloem heeft zijn eigen betekenis en schoonheid.

Betekenis van rouwbloemen

Elke bloem in een rouwarrangement heeft een unieke betekenis. Zo staat de witte lelie symbool voor geestelijke reinheid, de rode roos voor zuivere liefde, en de zonnebloem voor gerichtheid naar God. Deze symboliek voegt een diepere laag van betekenis toe aan jouw rouwboeket.

Rouwboeket met lint

Bij het laten maken van een rouwkrans of rouwstuk, kun je kiezen voor een rouwlint. Dit geeft je de mogelijkheid om een persoonlijke boodschap of de namen van de afzenders te plaatsen. Enkele voorbeeldteksten voor op het lint zijn “Rust zacht”, “Voor altijd in ons hart”, of “Een laatste groet”.

Kleurrijke rouwbloemen

Een rouwboeket hoeft niet enkel traditioneel te zijn. Je kunt kleur en leven toevoegen aan het afscheid door te kiezen voor verschillende kleuren en soorten bloemen. Denk bijvoorbeeld aan een veldboeket uit jouw eigen tuin of een groot bloemstuk van zonnebloemen. Jouw uitvaartverzorger kan je hierover adviseren.

Persoonlijke en emotionele beslissing

Het kiezen van een rouwboeket is een persoonlijke en emotionele beslissing. Deze bloemen dragen bij aan het afscheid en de herinnering aan jouw dierbare. Of je nu kiest voor een traditioneel arrangement of iets unieks uit eigen tuin, het belangrijkste is dat het boeket de liefde en waardering weerspiegelt die je voelt voor de overledene. In deze moeilijke tijd kan het samenstellen van het juiste boeket een troostende activiteit zijn, een manier om je gevoelens te uiten en een laatste eerbetoon te brengen.

Contact opnemen kan bij ons 24 uur per dag

Het leven houdt zich niet aan kantooruren, en dat geldt ook voor onze service. Of het nu midden in de nacht is of vroeg in de ochtend, ons team is 24 uur per dag bereikbaar. Je kunt ons altijd bellen om je wensen te bespreken of vragen te stellen. Wij staan altijd voor je klaar. Bel 085 485 1452 voor meer informatie.

Onze diensten

Direct een uitvaart regelen (24/7)

Prijsbewuste Uitvaart
Bel: 085 485 1452
info@uwuitvaartverzorger.nl
Dag en nacht bereikbaar

Erg duidelijk in de communicatie
Ik heb een goede samenwerking met Prijsbewuste uitvaart aangaande de rouwbloemen voor de overledenen. Zij zijn altijd op tijd met bestellen en erg duidelijk in de communicatie!
Odette Mars
Ik heb een goede samenwerking met Prijsbewuste uitvaart aangaande de rouwbloemen voor de overledenen. Zij zijn altijd op tijd met bestellen en erg duidelijk in de communicatie!
Erg duidelijk in de communicatie
Odette Mars
Liefdevolle en uiterst respectvolle verzorging
Geven gehoor aan de wensen van de familie. Geen onnodige kosten. Liefdevolle en uiterst respectvolle verzorging van de overledene, ons broertje in dit geval.
Floris
Geven gehoor aan de wensen van de familie. Geen onnodige kosten. Liefdevolle en uiterst respectvolle verzorging van de overledene, ons broertje in dit geval.
Liefdevolle en uiterst respectvolle verzorging
Floris
De uitvaartdienst was prachtig
Op 22 januari 2022 is onze moeder overleden. Mijn broer had als eerste contact met Erwin. Over dit gesprek niets dan lof. We kregen een goed gevoel bij dit gesprek en hebben toen ook gekozen voor Noach...
Verder lezen
W. Nulle
Op 22 januari 2022 is onze moeder overleden. Mijn broer had als eerste contact met Erwin. Over dit gesprek niets dan lof. We kregen een goed gevoel bij dit gesprek en hebben toen ook gekozen voor Noach Uitvaarzorg. De 2 dagen voor haar overlijden waren heel heftig. Wat het verzacht was de liefde- en respectvolle verzorging van jullie medewerkers die mama kwamen halen. We kregen een keus om mama thuis te laten verzorgen of dat ze dit in het uitvaartcentrum in Dronten zouden doen. We hebben gekozen voor thuis zodat ze niet in haar nachtjapon de deur uit zou gaan. Nadat mama gereed was gemaakt voor vertrek kregen we nog ruim de tijd om afscheid te nemen. Het beeld van haar mooie lieve glimlach was erg waardevol. Erg bedankt hiervoor! Linda kwam de volgende dag bij ons om alles te bespreken. Dit contact was ook erg fijn. Overal werd aan gedacht en dat gaf ons rust. Bedankt Linda voor de prachtige uitvaart, voor het maken van de mooie kaart, het versturen van de kaarten, helpen met de muziekkeuze en bloemen, voor de steun en persoonlijke aandacht … Op de dag van de uitvaart was mijn kleindochter van 7 aanwezig. Zij wilde samen met ons bij “overgrootoma” zijn. Linda speelde hier mooi op in en betrok haar bij het sluiten van de kist en het meelopen samen met ons naar de aula. De liefdevolle benadering van Linda naar haar toe was erg fijn en heeft ons ook goed gedaan. De uitvaartdienst was prachtig. Mooi gesproken door Linda en ook een mooi gebaar met de Ajax-sjaal. Onze moeder was groot fan van Ajax! Bedankt voor alles wat jullie hebben gedaan. Jullie hebben een mooi bedrijf, met heel veel lieve medewerkers. Wij hebben dit als zeer prettig ervaren in deze moeilijke tijd.
De uitvaartdienst was prachtig
W. Nulle
Ondanks het kleine budget was de uitvaart heel respectvol
Ondanks het kleine budget was de uitvaart heel respectvol. Nogmaals mijn dank hiervoor. Zeker een aanrader voor mensen zonder begrafenisverzekering en een kleine portemonnee.
Anoniem
Ondanks het kleine budget was de uitvaart heel respectvol. Nogmaals mijn dank hiervoor. Zeker een aanrader voor mensen zonder begrafenisverzekering en een kleine portemonnee.
Ondanks het kleine budget was de uitvaart heel respectvol
Anoniem
Alles bleek mogelijk te zijn
Op een zeer respectvolle, betrokken, warme en professionele wijze heeft het team van Prijsbewuste Uitvaart onze familie geholpen om op een gepaste en waardevolle manier afscheid te nemen van onze vader en moeder. Altijd bereikbaar, altijd...
Verder lezen
Martijn de Boer
Op een zeer respectvolle, betrokken, warme en professionele wijze heeft het team van Prijsbewuste Uitvaart onze familie geholpen om op een gepaste en waardevolle manier afscheid te nemen van onze vader en moeder. Altijd bereikbaar, altijd snel en adequaat, waardoor de uitvaarten exact conform wens zijn verlopen. Alles bleek mogelijk te zijn dat verbaasde ons wel. Erwin en Linda hebben veel (engelen)geduld, namen de tijd voor ons en luisterde heel aandachtig naar onze wensen. Afgezien van het fiscale plaatje (bij Dela zouden we tenminste € 4000 per uitvaart meer kwijt zijn, is het gewoon heel fijn dat het team zo betrokken is. Namens de hele familie: Bedankt voor alles!
Alles bleek mogelijk te zijn
Martijn de Boer
Vriendelijk, duidelijk, op vragen gelijk reactie
Vriendelijk, duidelijk, op vragen gelijk reactie. Respectvolle omgang met overledene. As op halen was nog een ceremonie. Duim op!
Anoniem
Vriendelijk, duidelijk, op vragen gelijk reactie. Respectvolle omgang met overledene. As op halen was nog een ceremonie. Duim op!
Vriendelijk, duidelijk, op vragen gelijk reactie
Anoniem
Zeer fijne en warme familie
Goede en snelle service. We zijn volledig ontzorgt en hebben ons nergens zorgen over hoeven te maken. Zeer fijne en warme familie.
Mariska Obbes
Goede en snelle service. We zijn volledig ontzorgt en hebben ons nergens zorgen over hoeven te maken. Zeer fijne en warme familie.
Zeer fijne en warme familie
Mariska Obbes
Zorgvuldig en heel keurig uitgevoerd
Goede communicatie, we wilden een stille crematie en dit is zorgvuldig en heel keurig uitgevoerd.
Marieke
Goede communicatie, we wilden een stille crematie en dit is zorgvuldig en heel keurig uitgevoerd.
Zorgvuldig en heel keurig uitgevoerd
Marieke
Linda heeft de uitvaart van mijn man keurig liefdevol verzorgd
Linda heeft de uitvaart van mijn man keurig liefdevol verzorgd.
Joost Dijkgraaf
Linda heeft de uitvaart van mijn man keurig liefdevol verzorgd.
Linda heeft de uitvaart van mijn man keurig liefdevol verzorgd
Joost Dijkgraaf
Duidelijkheid en ook schoonheid in de uitvaart van onze vader
Ongelofelijk professionele en goede mensen die met enorm veel respect en tact werken. Ronald Tiemes was een waar anker voor ons, en het hele team bracht rust, duidelijkheid en ook schoonheid in de uitvaart van onze vader. Hartelijk dank!
Estelle Claire Nijssen
Ongelofelijk professionele en goede mensen die met enorm veel respect en tact werken. Ronald Tiemes was een waar anker voor ons, en het hele team bracht rust, duidelijkheid en ook schoonheid in de uitvaart van onze vader. Hartelijk dank!
Duidelijkheid en ook schoonheid in de uitvaart van onze vader
Estelle Claire Nijssen