Verzorging van de overledene

Dit regelen wij voor u voor-, tijdens- en na de uitvaart.

(Uiterlijke) verzorging van overledene

Zodra uw dierbare is overgebracht beginnen onze zorgmedewerkers met de laatste verzorging, ofwel het afleggen van het lichaam. Daarbij gaan wij uit van het zo goed mogelijk en zo natuurlijk mogelijk eruit laten zien van de overledene. In de meeste gevallen bestaat dat uit enkele basistechnieken, in andere gevallen moeten wij het lichaam reconstrueren. In beide gevallen doen wij onze best om uw dierbare eruit te laten zien zoals u hem of haar kent.

Zo natuurlijk mogelijk eruit zien

Bij de laatste verzorging proberen onze zorgmedewerkers de overledene er doorgaans zo natuurlijk mogelijk uit te laten zien. Om dat op de juiste manier voor elkaar te krijgen hebben zij diverse trainingen gehad.

Basisverzorging door onze zorgmedewerkers

De basisverzorging noemt men ook wel afleggen. Onze zorgmedewerkers zorgen voor het wassen, aankleden, het sluiten van ogen en mond en het tegengaan van vochtverlies, eventueel aangevuld met make-up.

Specialistische zorg bij trauma’s

In enkele gevallen voldoet de basisverzorging niet, zoals bij trauma’s aan het hoofd, bijvoorbeeld bij verkeersongevallen. Dit soort gevallen vereist specialistische zorg, waarbij wij onder andere herstelwerkzaamheden en airbrush gebruiken.

Uiterlijke verzorging van een overledene

Wat vinden klanten van Prijsbewuste Uitvaart?

Wij zijn trots op onze dienstverlening. Daar werken we dan ook elke dag hard aan. Die inzet heeft ervoor gezorgd dat 98% van onze klanten ons aanbeveelt. Op Trustoo scoren wij een 10/10. Op Google scoren wij een 9,2/10.

Benieuwd wat wij in uw regio kunnen verzorgen?

Wij weten het. Ontdek hier de lokale mogelijkheden en prijzen.