Verstrekken van as

Na de crematie verstrekt het crematorium het as.

Verstrekken van as

Bij het laten cremeren van een dierbare komt er as vrij. Het as dient vanuit overheidswege één maand veilig te worden opgeborgen door het crematorium. Het crematorium zal u voorzien van de nodige informatie, inclusief de datum waarop het as van uw dierbare mag worden opgehaald. Doorgaans wordt het as in een asbus of een askoker aan u overhandigd. Na het ontvangen van het as bepaalt u zelf wat u hiermee wilt doen. Zo kunt u ervoor kiezen het as uit te laten strooien, maar er zijn ook andere mogelijkheden.

Wachttijd na de crematie

Volgens de wet dient u één maand te wachten voordat het crematorium het as mag vrijgeven. Aan de ene kant komt dit doordat er dan nog strafrechtelijk onderzoek kan plaatsvinden, aan de andere kant geeft dit u de mogelijkheid om te bepalen wat u met het as gaat doen.

Asbestemming selecteren

Zodra u het as heeft ontvangen (doorgaans in een asbus of askoker) kunt u ervoor kiezen het as uit te strooien. Een andere mogelijkheid is om het as in een urn te laten gieten of in assieraad te laten verwerken. De wachttijd geeft u voldoende tijd om een beslissing te nemen.

Urnen en assieraden kopen

Bent u van plan een urn of assieraad te kopen, laat u dan informeren door de uitvaartleider. Wij leveren deze rechtstreeks uit eigen voorraad. Wij bieden momenteel een keuze uit grofweg 1100 urnen en 300 assieraden.

As na crematie

Wat vinden klanten van Prijsbewuste Uitvaart?

Wij zijn trots op onze dienstverlening. Daar werken we dan ook elke dag hard aan. Die inzet heeft ervoor gezorgd dat 98% van onze klanten ons aanbeveelt. Op Trustoo scoren wij een 10/10. Op Google scoren wij een 9,2/10.

Benieuwd wat wij in uw regio kunnen verzorgen?

Wij weten het. Ontdek hier de lokale mogelijkheden en prijzen.