Stille uitvaart € 899,-

Een stille uitvaart is een eenvoudige uitvaart zonder genodigden.

Direct hulp nodig?

Bel ons meteen, u krijgt direct een medewerker aan de telefoon. 24 uur per dag.

Stille uitvaart

Een stille uitvaart/stil afscheid is aan een opmars bezig. Men noemt het ook wel een technische crematie, waarbij geen genodigden aanwezig zullen zijn. Nabestaanden combineren dit vaak met een ceremonie op de favoriete plek van hun overleden dierbare, bijvoorbeeld een restaurant, een plekje in de natuur of zijn of haar favoriete kroeg.

Een pakket kiezen?

Direct weten wat een uitvaart kost? Geen probleem. Met onze keuzehulp krijgt u direct inzicht in onze producten, diensten en gehanteerde tarieven.

Direct vrijblijvend advies?

Stille uitvaart wordt verzorgd door onze uitvaartleiders

U wilt meer informatie over onze diensten? Geen zorgen. Wij adviseren u kosteloos en geheel vrijblijvend. Stel direct uw vragen aan onze experts.

Wat is pakket Stille uitvaart?

Tegenwoordig kiezen steeds meer mensen voor een technische crematie. De overledene gaat nadat onze taken zijn vervuld zo snel als mogelijk naar het crematorium. Er zijn geen genodigden bij de crematie aanwezig en er is geen koffietafel of bijeenkomst. Deze eenvoudige crematie biedt de nabestaanden meer mogelijkheden tot het personaliseren van de uitvaart.

Zo kunt u ervoor kiezen om de overledene op te laten baren. Genodigden kunnen dan nog eenmaal afscheid nemen, met daarop aansluitend een bijeenkomst bij de favoriete plek van de overledene. De bijeenkomst kan overal plaatsvinden, in zijn of haar favoriete kroeg, een intiem restaurant, een open plek in het bos of op het strand.

Inbegrepen in pakket Stille uitvaart

Onze uitvaartondersteuners zorgen voor het gehele proces, zoals het ophalen en verzorgenden van de overledene. Uw dierbare wordt overgebracht naar één van onze locaties. Daar is een verzorgingsruimte en een professionele koeling op een veilige plaats.

Onze zorgmedewerkers verzorgen de kleding van de overledene. Vaak blijkt kleding te krap of juist te wijd te zijn, in dat soort gevallen passen onze zorgmedewerkers de kleding aan (knippen / bewerken van de kleding).

Om de prijzen verantwoord te houden wordt de overledene gecremeerd bij een crematorium waarmee wij afspraken hebben gemaakt.

Na de crematie dient het as rechtswege vier weken bewaard te worden door het crematorium, waarna u het as mag ophalen bij het crematorium.

In het pakket Stille uitvaart maken wij gebruik van een ambachtelijke houten eco-opbaarplank. Dit is een goedkoper ecologisch alternatief voor onze ambachtelijke houten uitvaartkisten.

Wat kost pakket Stille uitvaart?

Doordat een technische crematie eenvoudig van opzet is, hoeft er geen gebruik te worden gemaakt van de faciliteiten van het crematorium. Dit scheelt flink in de kosten van de uitvaart.

Voor het pakket Stille uitvaart brengen wij € 899,- in rekening. Daarmee is Prijsbewuste Uitvaart ook direct één van de meest voordelige aanbieders in Nederland.

Optionele uitbreidingen (geen verplichting)

U kunt pakket Stille uitvaart ook uitbreiden, dit is optioneel en geheel vrijblijvend. De onderstaande uitbreidingen kunnen wij u aanbieden:

 • Verzorgen van overledene samen met de familie € 99,-;
 • Akte van overlijden, verlof aanvragen en alle documenten verzorgen ten behoeve van de uitvaart € 175,-;
 • Aangifte van overlijden bij onnatuurlijke dood meerprijs € 99,-;
 • Opvragen polis(sen) bij de verzekeraar € 99,-;
 • Verwijderen van pacemaker of ICD € 99,-;
 • Uitvaartkist in plaats van een opbaarplank € 99,-;
 • Ophalen van de overledene tussen 18:00 – 08:00 € 199,-;
 • Extra medewerker bij ophalen anders dan bij een ziekenhuis € 199,-;
 • Ecologische variant van dit pakket € 199,-

Contact opnemen

Bel ons (dag en nacht)

 • Altijd beschikbaar

App ons (dag en nacht)

 • Altijd beschikbaar

Stuur een mail

 • Antwoord binnen 24 uur

Contactformulier

 • Antwoord binnen 24 uur
Contactformulier
×