Kleden van de overledene

Aangekleed in de kleding naar uw wens.

Kleden van de overledene

Heeft de overledene een wensenlijst doorgegeven, dan staat in deze lijst doorgaans ook wel hoe hij of zij aangekleed wil worden. Mocht dat niet het geval zijn, dan laten wij dat over aan de nabestaanden. Ook tegenwoordig gaat men vaak degelijk gekleed, het komt echter ook vaak voor dat men wil gaan zoals ze zijn gekomen, poedelnaakt in de kist. Deze keuze is aan u. Wij verzorgen de overledene zoals u dat wenst.

Aankleden naar wens

Bij het aankleden van de overledene gaan wij altijd uit van de wens van de overledene zelf, of de wens van de nabestaanden.

Aanpassen van (niet passende) kleding

Het komt met enige regelmaat voor dat de gekozen kleding niet passend meer is. Doorgaans is de kleding te groot, of juist weer te klein. In beide gevallen passen onze zorgmedewerkers de kleding aan, bij te ruime kleding wordt de kleding aan de achterkant ingenomen, waarbij bij te kleine kleding de stof aan de achterkant wordt bijgeknipt. In alle gevallen ligt uw dierbare er mooi bij.

Voorschriften bij een opbaarplank

Anders dan bij het gebruik van een uitvaartkist of uitvaartmand, waarbij de overledene naakt in de kist of mand mag liggen, dient bij het gebruik van een opbaarplank de overledene te worden bedekt met een lijkwade. De lijkwade bedekt doorgaans het gehele lichaam.

kleding van de overledene

Wat vinden klanten van Prijsbewuste Uitvaart?

Wij zijn trots op onze dienstverlening. Daar werken we dan ook elke dag hard aan. Die inzet heeft ervoor gezorgd dat 98% van onze klanten ons aanbeveelt. Op Trustoo scoren wij een 10/10. Op Google scoren wij een 9,2/10.

Benieuwd wat wij in uw regio kunnen verzorgen?

Wij weten het. Ontdek hier de lokale mogelijkheden en prijzen.