Centrale koeling van overledenen

Conserveren zorgt ervoor dat uw dierbare in goede staat blijft.

Gebruikmaken van de centrale koeling

Zodra iemand is overleden begint binnen enkele uren het ontbindingsproces. Het koelen van een lichaam zorgt ervoor dat het ontbindingsproces een halt wordt toegeroepen. Er zijn diverse manieren om een overledene te koelen; airconditioning, bedkoelsystemen, kistkoelsystemen, koelcellen, koelelementen en multikoelers. Wij maken gebruik van een koelcel, deze koelcel heeft een vaste locatie bij ons verzorgingspunt. Na het overbrengen, de basisverzorging en het aankleden wordt uw dierbare in de koelcel gekoeld.

Tijdig beginnen met het koelen

Om ontbinding van het lichaam tegen te gaan is het tijdige koelen van het lichaam een absolute must. Wij maken daarbij gebruik van diverse technieken, waarbij zowel tijdens het vervoer als bij het verzorgingspunt het lichaam op de juiste temperatuur wordt gekoeld.

Voordelen van een centrale koeling

Op ons verzorgingspunt geven wij de overledene de nodige (uiterlijke) verzorging, daarnaast kleden wij de overledene aan en koelen deze in onze centrale koeling. De centrale koeling is onlangs compleet vernieuwd, waardoor er genoeg capaciteit beschikbaar is.

Thanatopraxie als alternatief

Op verzoek is het ook mogelijk het lichaam een lichte balseming te geven. Het lichaam blijft daardoor langer in zijn originele staat, ook in vergelijking met gekoelde lichamen.

centrale koeling voor het koelen van overledenen

Wat vinden klanten van Prijsbewuste Uitvaart?

Wij zijn trots op onze dienstverlening. Daar werken we dan ook elke dag hard aan. Die inzet heeft ervoor gezorgd dat 98% van onze klanten ons aanbeveelt. Op Trustoo scoren wij een 10/10. Op Google scoren wij een 9,2/10.

Benieuwd wat wij in uw regio kunnen verzorgen?

Wij weten het. Ontdek hier de lokale mogelijkheden en prijzen.