Op opbaarplank leggen

Wij gebruiken een opbaarplank met lijkwade bij pakket “Stille uitvaart”. Opbaarplanken zijn een uitstekende ecologische vervanging van de grafkist.

Overledene op opbaarplank leggen

Zodra een dierbare komt te overlijden komen wij in actie. In eerste instantie heeft u contact met één van onze uitvaartleiders. Met hem of haar maakt u de afspraken, waarna u de melding van overlijden online doorgeeft. Zodra dit is gedaan rijden er, afhankelijk van het gekozen pakket, één of twee zorgmedewerkers naar de opgegeven locatie. In geval van één zorgmedewerker (overdag en bij <100 kg) legt u de overledene samen met de verzorger op de opbaarplank. In de nacht en bij >100 kg zullen er twee zorgmedewerkers zorgen voor het op de opbaarplank leggen van uw dierbare en het overbrengen van de overledene.

Regels met betrekking tot opbaarplanken

Vooral in Nederland neemt het gebruik van opbaarplanken toe. Dat zorgt er ook direct voor dat de wetgever regels heeft opgesteld met betrekking tot het gebruik hiervan. Zo mag niemand poedelnaakt op een opbaarplank. Dat is dan ook de reden dat bij elke uitvaart met opbaarplank deze vergezeld gaat met een lijkwade, waarin uw dierbare wordt gewikkeld.

Levering van opbaarplank met lijkwade

Wij kunnen direct uit voorraad diverse opbaarplanken en lijkwades leveren. Standaard leveren wij bij het pakket Stille uitvaart de basis opbaarplank.

Populariteit van opbaarplanken

Het gebruik van opbaarplanken en lijkwades neemt gestaag toe. Aan de ene kant doordat het gebruik van een uitvaartkist niet binnen het budget past, aan de andere kant omdat het ecologisch verantwoord is.

Opbaarplank met lijkwade

Wat vinden klanten van Prijsbewuste Uitvaart?

Wij zijn trots op onze dienstverlening. Daar werken we dan ook elke dag hard aan. Die inzet heeft ervoor gezorgd dat 98% van onze klanten ons aanbeveelt. Op Trustoo scoren wij een 10/10. Op Google scoren wij een 9,2/10.

Benieuwd wat wij in uw regio kunnen verzorgen?

Wij weten het. Ontdek hier de lokale mogelijkheden en prijzen.